Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın baplarında kapıyı harisan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde nitelikli olması, güzel malzemelerden bünyelması gerekir. Süsleyici yangın bapları son yıllarda çok yeğleme edilen baplar olsa da en üstelik kapıların binanın mimarisına birebir çelik kadar malzemelerden üretilen kapılar başüstüneğu gerçeği bileğustalıkmemiştir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; kesilme sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında baz olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Merdivenin yaygınliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara amelî olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Kapının güzel duyusal bünyesı ve umu edilen aksesuarların kullanımı pahaı direkt olarak etkilemektedir.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği katkısızlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın Bapsı allıkırken uyanıklık etmeniz müstelzim en önemli detay GOXU markası şeşnda bizim yönımızdan üretilen kapılar gibi kaliteli ve sertifikalı ürünler yeğleme etmenizdir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendiliğinden otomatik olarak kapanarak emniyetliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve anne bapların yüzı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul bapsı olabileceği gibi, bir odanın derunindeki farklı bir göz bapsı da olur.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan çarliston malzeme kullanılabilir. Yine bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı derunin sac sözınlığı 1.0 mm veya elan nazikçe kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, yani belgesiz bir yangın kapısını vesair ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara nail olmak mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, öteki yangın bapları kadar bina emniyetliği planının önemli bir parçkakımıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, ode dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının arama şeşna alınmasına yardımcı olur ve insanların binadan emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlayabilir.

örgüların yangınlardan korunması hakkında yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin bünyelmasına cevaz verilmektedir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Müstevi şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir kuruluşsı vardır.

Paslanmaz çelik, alışılagelen çelikten daha erdemli mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlar ve bu nedenle yangın bapsı inşaatında tercih edilen bir malzemedir.

Report this wiki page